Koninklijke Erepenning voor 100-jarige DOS Naaldwijk

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige DOS Naaldwijk

Burgemeester Arends heeft op zaterdag 18 februari de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Christelijke Gymnastiek- en Jazzdansvereniging Door Oefening Sterk (D.O.S.) uit Naaldwijk ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum.

Op 22 februari 1923 werd door de heren Flikweert, Van der Lee en Schut een gymnastiekvereniging in Naaldwijk opgericht. Een geschikte oefenlocatie werd toen gevonden in de gymzaal van de nieuw gebouwde Christelijke school aan de Rembrandtstraat in Naaldwijk. Gedurende 100 jaar heeft de vereniging zich flink ontwikkeld. Verhuizingen van accommodaties, realisering van een eigen DOS-home, ontstaan van nieuwe afdelingen: een tamboer- en pijperkorps, een korfbal- en wandelvereniging, oprichting van jazzdansen, ouder-kindgym, rhönradturnen en acrogym. Daarnaast was het bestuur van DOS Naaldwijk één van de initiatiefnemers tot de realisatie van de Eminent Turnhal Westland in 2015.

DOS Naaldwijk ontwikkelde zich tot regionaal en landelijk bekende turnvereniging. Binnen de turnbond werden vele landelijke successen op wedstrijden en evenementen behaald. Op zowel groeps- als individueel niveau heeft DOS Naaldwijk verschillende nationale en bondstitels behaald. En zelfs op internationale toernooien, EK’s en WK’s hebben zij geëxcelleerd. Daarnaast treedt DOS Naaldwijk ook regelmatig op als gastheer van Bondskampioenschappen en regionale wedstrijden.

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is de Koninklijke Erepenning aangevraagd door de vereniging.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of aan instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Foto : Ter illustratie

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *