Bestuurlijke straf voor handel in harddrugs

Bestuurlijke straf voor handel in harddrugs

Burgemeester Arends heeft aan een inwoner van Ter Heijde een last onder dwangsom opgelegd voor de handel in harddrugs. De maatregel is bedoeld om herhaling van de overtreding te voorkomen.

De verboden middelen werden aangetroffen in een auto, nadat de politie deze eind vorig jaar aanhield. De handel in en het gebruik van drugs hebben negatieve gevolgen voor de volksgezondheid en leveren gevaar op voor de openbare orde en veiligheid door het mogelijk aantrekken van geweld.

Op grond van artikel 2:74 van de Algemene plaatselijke verordening (APV) Westland 2019 is het verboden zich op een openbare plaats op te houden om, al dan niet tegen betaling, middelen als bedoeld in de artikelen 2 of 3 van de Opiumwet of daarop lijkende middelen af te leveren, aan te bieden of te verwerven, daarbij behulpzaam te zijn of daarin te bemiddelen.

De persoon aan wie de last onder dwangsom is opgelegd moet een bedrag van € 5.000 betalen voor iedere keer dat hij het genoemde APV-artikel overtreedt. Het maximumbedrag is € 20.000. Als daarna opnieuw overtreding plaatsvindt, kan de burgemeester een nieuwe hogere dwangsom opleggen.  

De door de burgemeester opgelegde maatregel staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging. 

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *